Микеланджело Дентал Студио
Д-р Георги Коновски Тел: +359-8888 61661

Специална Промо Оферта

  Пълна промяна на усмивката   
Отстъпка до 10 %     

още...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   

Естетична / Козметична Стоматология

Козметичната стоматология е името дадено за група от процедури, които се извършват, за да се създаде по-естетична, привлекателна усмивка. Козметичния зъболекар може да направи зъбите по-бели, да замести липсващи зъби, да поправи счупени зъби, чрез различни възможности на козметичната стоматология, включващи избелване на зъби, порцеланови фасети, бондинг, порцеланови корони, мостове и др.

Инлей и Онлей

За да се възстанови дефект включващ над 1/3 от зъбната дъвкателна повърхност, вместо да се използва пломба или корона, може да се използва инлей или онлей.
Инлеите и онлеите могат да бъдат изработени от порцелан, злато или от подсилена с керамичен пълнеж композитна пластмаса. Те адхезивно се залепват в предварително подготвената зона на увредената/липсваща зъбна тъкан.
Инлеите и онлеите поради функционални причини традиционно се изработват от злато, но сега порцелана става материала за избор, поради неговия потенциал да пасне с естетвения цвят на Вашия зъб.
Инлей или онлей обикновено може да бъде поставен в две посещения. В първото посещение , старата пломба или кариеса се отстраняват и зъба се препарира за инлей/онлей. След това се взема отпечатък, който се изпраща в зъботехническа лаборатория. Този отпечатък ще послужи на лабораторията да конструира порцеланов или златен инлей/онлей, който да пасне точно във Вашия зъб. В същото посещение ще бъде изработен предварителен инлей/онлей, зъба ще бъде запечатан временно и ще бъде назначено следващо посещение.
На второто посещение, ще бъде отстранено предварителното възстановяване. Постоянният инлей/онлей ще бъде адхезивно залепен със специална адхезивна смола и полиран гладко.

Обикновено пломбите могат да намалят здравината на зъба до 50%. При инлеите и онлеите поради адхезивното свързване директно в зъба със специални смоли, в действителност може да увеличи здравината на зъба до 75% и като резултат те могат да издържат над 10-30 години, и в някои случаи са добра алтернатива на короните.

Преди След
Преди След

 

 

 

 

назад |  

Начало | Офис | Стерилност | Анализ на Усмивката
За Нас | Финанси | Контакти


Copyright © 2006 michelangelo dental studio
Optimized for a display setting of 800 by 600 pixels, or greater.